skip to Main Content

Versionshantering

Nu släpper vi en ny funktion på Storegate, Versionshantering. I det här inlägget tänkte jag ge en kort introduktion om funktionen och hur du kan använda den.

Denna funktion är användbar om du har arbetat med ett dokument (t.ex. i Word) under en längre tid och som du har stängt och sparat flera gånger. Om du senare kommer på att du för några dagar sedan hade ett längre stycke som du av någon anledning raderade och vill använda igen så kan du enkelt hämta tillbaka den versionen hos Storegate.

För att du skall kunna använda funktionen måste du börja med att aktivera Versionshantering, logga in på Storegate och gå in under ”Konto” och ”Inställningar”. Beroende på om du är Företagskund eller Privatkund så har du olika alternativ för hur många versioner du kan spara.

Så här gör du för att använda Versionshantering:

Logga in på ditt Storegate-konto. Leta reda på den fil du vill hantera (tips, använd gärna sökfunktionen uppe till höger). Du ser om det finns flera versioner genom den gråa rutan med ett nummer (se pil i bild nedan), numret anger antal versioner av filen.

 

versionshantering_blogg_1
När du sedan klickar på rutan så öppnas en dialogbox där du kan hantera dina versioner. Varje version visar vilket datum och tid som den sparades samt storlek och sedan kan du välja vad du vill göra med versionen enligt nedan.

 

versionshantering_blogg_2

 

Ladda ner – Laddar ner vald version lokalt så att du kan jobba med filen.

Gör aktuell – Gör så att vald version blir aktuell version. Om du t.ex. har synk-klienten kopplad mot ditt konto och gör en version aktuell kommer denna version att synkas ut till din/a dator/er och du kan arbeta med denna version.

Ta bort – Om du inte vill spara fler versioner av denna fil kan du spara utrymme genom att radera versioner (OBS! versionen hamnar inte i Papperskorgen).

 

Tänk på att versionerna tar lagringsutrymme på ditt konto, men de filer som tar mest plats (mediafiler som bilder och videos) har oftast enbart en version och tar därigenom inget extra lagringsutrymme. Vill du stänga av funktionen så går du in under ”Inställningar” och väljer ”1”, då får du bara en version (senaste). Tänk på att om du stänger av versionshanteringen så ”nollställer” du också funktionen. Det innebär att om du sätter på funktionen igen så finns inte de gamla versionerna kvar. Detta sätt kan i och för sig användas för att rensa bland versioner, men man bör vara medveten om att allt tas bort.

Om du inte hittar Versionshantering under ”Inställningar” är du användare i ett sk Team, då måste du be din Administratör att slå på funktionen. Som Administratör gäller det att tänka på vad Spindelmannens farbror Ben sa: ”Remember, with great power. comes great responsibility.” För om du väljer att ta bort eller slå på versionerna så gäller inställningen för alla på kontot.

Hoppas att ni fick bättre förståelse för hur funktionen versionshantering fungerar!